Altres reivindicacions per agressions natura

FEBRER 2023

MANLLEU , PLAÇA DE LA SARDANA

L’Ajuntament de Manlleu va talar 9 alzines grans i sanes , de 25 anys d’edat,

de la plaça de la Sardana de Manlleu .

Massa sovint veiem com els ajuntaments talen arbres quan són grans i ens donen beneficis als barris: productors d’ombra, d’oxigen, retenen aigua per temps de sequeres, carboni , són humidificadors, i acullen biodiversitat, són elements clau per combatre el canvi climàtic .

Els amics de la natura hem organitzat una manifestació i han acudit veïns de Manlleu en desacord amb aquesta tala . Tothom qui ha volgut ha pogut dir el que sentia , algun senyor amb llàgrimes als ulls .

També hem valorat la valentia de la propietària de un dels habitatges que han talat l’alzina venint a veure’ns i dient-nos que s’havien queixat perquè les canaleres s’omplien de fulles , però no van pas demanar que els tallessin .

Després hi van replantar uns arbres japonesos que encara creixen més amunt i amb fulla caduca, ompliran encara més les canaleres de fulles .

Tala il·legal als Munts i Salt de la Minyona (Guilleries d’Osona)

Desembre 2022

Ens vam adonar que estaven fent aquesta tala il·legal d’alzines , boixos i altres espècies al GR que passa pel costat de la casa dels Munts, Salt de la Minyona .

Tot això perquè uns privats volen convertir el Gr penjat a la cinglera de tota la vida , en una pista per així ells poder tancar el camí públic interior de casa seva i poder fortificar-la .

Es va parar la tala en espera que es trobin els enginyers competents per decidir què es pot fer i què no . Esperem es faci justícia .

Tampoc han respectat la imatge original del pedró del Salt de la Minyona, la Verge dels Cingles protectora dels caminants enfront els temporals per substituir-la per una imposició de la família .